Wat is #mut?

Je ziet wel eens van die #hashtags in je tijdlijn voorbijkomen, waarvan je geen idee hebt wat ze betekenen. Ze prikkelen je nieuwsgierigheid, maar je hebt even geen tijd of zin om het uit te zoeken. Soms ontstaan er spontaan vreemde associaties bij. En dan houd je het opeens niet meer uit. Je gaat zoeken.

“Wat is in hemelsnaam #mut? Ik wil het NU weten!”


De eerste keer zocht ik op een laat tijdstip en kwam ik tweets in allerlei talen tegen. Vaag! Nu wist ik eigenlijk nog niks. De volgende morgen kwam ik al snel uit bij @KromMonique. Die naam had ik eerder gezien! Klopt, ze zit bij het vrouwennetwerk Goed Contact dat ik al een tijdje vanaf de zijlijn volg. Natuurlijk ontdekte ik daarna vlot de link naar @DorotheVos, de dames van buroMOOD.

Zo, nu had ik meteen de twee Opper-mut-ten te pakken (Hé, je leest toch geen mutsen hè? Pas op hoor!). Nieuwsgierig googlede ik verder. Mmm… training… Meer Uit Twitter. Maar dat doe ik al zo lang en zo veel! Wat kan ik daar nu nog over leren? Wat kost dat? Zo weinig?!

Toevallig had een collega tekstschrijver me net gevraagd haar een beetje wegwijs te maken in Twitterland. Dat wilde ik best doen, maar dan als ervaringsdeskundige. “En daarna gaan we samen naar #mut!, een training door echte experts”, zei ik spontaan. Zo gezegd, zo gedaan.

We hebben genoten en veel geleerd. Nu we een paar weken verder zijn, weet ik bovendien dat #mut-ters altijd bereid zijn elkaar te steunen en helpen. Een heel hecht ‘cluppie’ dus, van zeer gevarieerde en bijzondere mensen.

Om nu de cirkel met de start van mijn blog rond te maken, het buitenlandse tintje:

#Mut staat in Duitsland voor #moed. Die term is op veel #mut-ters zeker van toepassing. Toeval? Vast niet.
In Engelstalige landen staat #mut voor #vuilnisbakkie, ofwel een niet-raszuivere hond. De term wordt ook vaak als negatieve benaming gebruikt voor allerlei groezelige, ongure types. Tja, dat niet-raszuivere zou soms nog kunnen kloppen, maar de rest?
In het Frans komt #mut ook af en toe voorbij, maar dan als onderdeel van de langere term #Mutualité. Dat staat voor iets collectiefs. Er is bijvoorbeeld een gezamenlijke ziektekosten-verzekering voor agrariërs die Mutialité agricole heet. Grappig, want wij #mut-ters vormen ook een soort collectief.
Tenslotte kom ik #mut ook vaak in Indonesische en Turkse tweets tegen.  Maar ik ben er nog niet achter wat het daar betekent. Wie het weet, mag het zeggen.

Dag collectief van moedige vuilnisbakkies, tot de volgende keer!

Marjon Borsboom (@MarjonBorsboom)
Eigenaar Copykleiner, online tekstbureau

Enhanced by Zemanta

Over Dorothé Vos

buroMOOD (http://www.buroMOOD.nl) met@KromMonique, Ondernemers-Sherpa & Spreker, Vergroot Succes van Mens & Organisatie, Twitter Trainer voor Ondernemers, Creatief, Aanstekelijk-Enthousiast, Getrouwd@Arnoudvos, 3 zoons
Dit bericht is geplaatst in Twitter en getagd, , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


twee + = negen

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>