Twitter Resets Duizenden gehackte accounts

Als je ooit hebt aangemeld bij Twitter, maar je hebt de URL niet gecontroleerd, om te zien of het echt Twitter.com was, kan het zijn dat je bent ingelogd op een valse site die je wachtwoord heeft gestolen.

Als Twitter heeft ontdekt dat je links stuurt naar een valse site die Twitter wachtwoorden steelt, nemen ze aan dat je gehackt bent. Bij zoveel mensen hebben ze onlangs de wachtwoorden gestolen dat Twitter is gestart met het resetten van wachtwoorden voor veel accounts.

Wat kan ik doen als Twitter niet opnieuw mijn wachtwoord reset?

Als er tweets of DM’S uit je account verzonden worden die je niet zelf hebt gemaakt, of iemand laat je weten dat je ‘spam’tweets verzend, kun je er van uit gaan dat je bent gehackt. Je moet nu op Twitter.com je wachtwoord wijzigen en de toegang van alle aplicaties intrekken die je niet nodig hebt of niet herkent (je moeten worden aangemeld bij Twitter.com om deze pagina te zien).

Wat gebeurt er?

Zodra van je account het wachtwoord is gestolen, wordt het vaak gebruikt om berichten te versturen naar je volgers met links naar valse sites.
Berichten die worden verzonden vanaf gekaapte accounts zijn tientallen variaties, zoals:

“Someone is saying really nasty stuff about you here”
“Automated DM, You are tweeting too much”
“Read this, it says really bad stuff about you”
“Saw a real bad blog about you”
“Lol! Is this you in this pic?”

Als je ooit hebt geklikt op een link van een van deze berichten, ben je zelf terecht gekomen op een nep-Twitter login pagina. Je hebt je op dat moment misschien niet afgevraagd “waarom word ik gevraagd om in te loggen?” Of je hebt niet goed naar de URL gekeken, en hebt ingelogd, is je wachtwoord gestolen.

Hoe kunnen we dit voorkomen in de toekomst?

Twitter deactiveert slechte URL’s in links zodra het beseft ze slecht zijn. Helaas, de slechteriken houden vol door links steeds te veranderen.

Een van de beste manieren om dit te stoppen is iedereen te laten weten wie je een soortgelijke link stuurt en ze te laten weten dat ze gehackt zijn. Verwijs ze naar deze blog of naar http://bit.ly/accountamiss om het probleem op te lossen. Zo helpen we elkaar!

Het is dus belangrijk om te beseffen dat de mensen die de spam-achtige berichten versturen, zelf geen spammers zijn, maar van onschuldige accounts waarvan de wachtwoorden zijn gestolen.

Hoe kan mijn account verder beschermen?

Valse e-mails “Van Twitter”
Ten eerste, als je denkt dat je een e-mail die lijkt te zijn van Twitter.com, maar er verdacht uitziet hebt gekregen, stuur deze door naar spoof@Twitter.com. Je helpt daarmee de boosdoeners uitschakelen.

Open nooit een bijlage of installeer nooit software van een e-mail die beweert van Twitter te zijn, het is FAKE. Twitter zal je NOOIT e-mailen, dm’en of een @reply sturen en je daarbij vragen om je inloggegevens.

Apps kunnen verbonden blijven met Twitter, zelfs nadat je het wachtwoord hebt gewijzigd. Mocht het probleem nog niet opgelost zijn, kun je in dit (Engelstalige) bericht nog meer informatie vinden.

Wachtwoord Tip

Een handige tip om jezelf te beschermen is het toevoegen van woorden, om je wachtwoord uniek te maken voor elke site, bijvoorbeeld:
Je wachtwoord is 123!_@Abc
Je maakt er van: 123!_ @AbcTvoorTwitter, 123!_@AbcF voorFacebook, etc.

Hier vind je het originele Engelstalige blog bericht

 

Over Dorothé Vos

buroMOOD (http://www.buroMOOD.nl) met@KromMonique, Ondernemers-Sherpa & Spreker, Vergroot Succes van Mens & Organisatie, Twitter Trainer voor Ondernemers, Creatief, Aanstekelijk-Enthousiast, Getrouwd@Arnoudvos, 3 zoons
Dit bericht is geplaatst in Social Media, Twitter, Veiligheid. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


zes + = elf

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>