Haring Zeeuwier Party #HZP (Rotterdam)

Petra de Boevere (@Slijterijmeisje) mag gerust ‘groot’ genoemd worden in NL op Twitter. Als onderneemster (Slijterij de Vuurtoren) in Breskens, was zij waarschijnlijk één van de eerste die het sociale media land in NL wist te verkennen. In haar boek “Meisje van de Slijterij” verteld zij passievol over haar ervaringen.

Daar waar ondernemers nu vooral de euro’s voor zich zien als ze iets ‘moeten’ met sociale media. Begon het voor Petra zoals het is bedoeld:
Sociaal Contact met gelijkgestemden!
Inmiddels is zij voor velen een voorbeeld ‘Hoe sociale media in te zetten voor je locale onderneming’.

Ik proef bij Petra soms wat irritatie richting de zogenaamde sociale media adviseurs, die het ‘snel rijk’ gevoel bij ‘onwetenden’ alleen maar aanwakkeren. Zelf vaak nog een beginneling maar al wel hoofdprijzen wegslepen voor adviezen.

Petra laat in haar boek zien, je krijgt de ROI van sociale media niet kado of in je schoot geworpen. Het is hard werken, investeren in mensen en veel geven. Er wordt ook duidelijk een Prijs betaald, en die prijs is Tijd. Het is geen trucje wat je even snel kunt toepassen, het is geen handigheidje uit een boek of een slimme applicatie.

Het is investeren in relaties van mens tot mens!

Petra vloog in maart met 99 vrienden naar Berlijn (oh wat had ik spijt dat ik niet in een stoel was gaan zitten toen het nog kon). Gisteren, tijdens vlaggetjesdag, stond Petra met haar Unieke “HaringZeeuwierParty” en ruim 100 vrienden op het salonschip “Zuiderzee”


Sociale Media Vrienden, die samen proosten met het eigen product van Petra, de Zeeuwierjenever. Speciaal omdat deze goed combineert met Zilte Zaligheden, zoals de nieuwe haring! Ruim 100 mensen die hun vriendschappen van URL naar IRL versterkten. Die kennismaakten met de evenement- en partymogelijkheden van Rederij Halfland en tot slot naast de vriendschap ook de banden met deze mensen als ondernemers hebben versterkt! Een top combinatie van Ondernemerschap en Geven aan je netwerk (Sociale Media).

Petra je doet wat je zegt, kortom ‘Practice what you Preach’ in praktijk tijdens de Haring Zeeuwier Party #HZP

Dankjewel, blij dat ik (@DorotheVos) erbij was ;-)
Btw, hoe pas jij dat toe: Practice what you Preach?  Leuk als je het laat weten in reactie op deze post

Over Dorothé Vos

buroMOOD (http://www.buroMOOD.nl) met@KromMonique, Ondernemers-Sherpa & Spreker, Vergroot Succes van Mens & Organisatie, Twitter Trainer voor Ondernemers, Creatief, Aanstekelijk-Enthousiast, Getrouwd@Arnoudvos, 3 zoons
Dit bericht is geplaatst in News, Social Media, Twitter en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Haring Zeeuwier Party #HZP (Rotterdam)

  1. Voorzichtig bezig met Twitter ontdekte ik in landje Apart ZeeuwsVlaanderen Petra de Boevere, @Slijterijmeisje. De klemtoon lag bij haar niet op het land maar op de Zee van Zee-land. De zee, het water. Water verbindt alle werelddelen, twitter verbindt mensen over heel de wereld. Petra en ik hebben totaal verschillende beroepen terwijl je onze werkwijzen bijna op elkaar kunt plakken. Het gulle schenken en mensen laten glunderen en sprankelen. Vooral daar veel plezier aan beleven, je zelf aan ontwikkelen en rijk mens worden. Tegelijkertijd zie je in die stream andere mensen opduiken met dezelfde idealen, hun talenten, hun bubbles….hoe mooi kunnen we zo leven en wereld maken!
    De Zeeuwierharingparty was een feest van enkele mensen die hun kwaliteitsproducten aanboden en mensen die er graag gebruik van maakten. Dat is maatschappelijk of sociaal ondernemen. Misschien iets te sociaal voor de ondernemer en onderneming ….maar dat kan de volgende keer in balans gebracht worden. Hoe dan ook boeken wij!
    Slijterymeisje, Rederij Halfland, Vergeten Eten allemaal bedankt en graag tot volgend jaar Vlaggetjesdag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


+ negen = veertien

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>